Od ugljena/grafita

2200/I

74B/I

Karakteristike
TEADIT Tip 2200/I je znatno savitljiviji od uobičajenih zaptivki/brtvi od ugljičnih vlakana. Karakteristike ovod proizvoda su dobra toplotna provodljivost, veoma mali koeficijent trenja, visoka hemijska i termička otpornost. Može se koristiti kao komorni prsten za Tipove 2000 i 2100. Sprječava ekstruziju pukotins mekanih zaptivki/brtvi od fleksibilnog grafita.

Područja primjene
Izuzetno pogodan za pumpe takođe i za pumpe za vodene kotlove i ventile, mješače refinere (prečistače) itd, u rznim industrijskim granama kao što su električne centrale, industrija papira, hemijska, petrohemijska i farmaceutska industrija i mnoge druge.

Primjena za medije
Tip 2200/I pokriva kompletno pH područje od 0 - 14 i može se koristiti sa gotovo svim medijima: hladnoj i toploj vodi, pari, hemikalijama, hladnim i vrućim gasovima, bijelim i crnim lužinama, termo-uljima, itd...

Prednosti
Teadit Tip 2200/I je ekonomična, visokokvalitetna višenamjenska zaptivka/brtva koja se mnogo više koristi od "standardnih zaptivki/brtvi". Pošto je koeficijent toplotnog istezanja ove zaptivke/brtve sličan onom kao kod čelika, veoma rijetko je potrebno podešavanje naočala. Mali koeficijent trenja znači malo trošenje (habanje) vratila. Zbog male gustoće dobija se više metara po kilogramu! Tip 2200/I zatvara prazninu (čak i cjenovno) između uobičajenih i prstenasto-grafitnih zaptivki/brtvi.

Nije namjenjeno za
Visoko koncentrirane korozivne kiseline.

Pronađeno rezultata:

Prikazane cijene su bez PDV-a.

Bitte Sachmerkmal auswählen, um Artikel nach Merkmalen zu sortieren.