Od ugljena/grafita

2000

77A

Karakteristike
Veoma fleksibilna, gipka zaptivka/brtva, odlična alternativa za predpresovane prstenove od čistog grafita. Tip 2000 sjedinjuje prednosti prstenove od čistog grafita sa flrksibilnošću, dobrim sabijanjem i jednostavnim rukovanjem zaptivkama/brtvama u obliku pletenice. Veoma mali koeficijent trenja, visoka provodljivost toplote, dobra hemijska otpornost. BAM odobrenje za upotrebu sa kiseonikom.

Područja primjene
Veoma univerzalna primjena za sve vrste pumpi i ventila u većini industrija, npr. elektranama, rafinerijama, hemijskoj industriji, itd. Kod veoma visokih pritisaka preporučujuemo upotrebu komornih prstenova, Tipa 2001 ili 2202.

Primjena za medije
Para, voda, pogonska goriva, gasovi, hemijski proizvodi, ulja, kiseline i baze, otpadne vode, itd. Može se primjenjivati u svim procesima osim u jako oksidirajućim medijima.

Prednosti
Teadit Tip 2000 je pogodan za većinu aplikacija u sklopu jednog pogona. Dugotrajnost i jednostavno rukovanje ovom zaptivkom/brtvom smanjuje troškove održavanja. Može se primjeniti u pumpama za vodu do 25m/sek., sa drugim medijima do 20m/sek. Zbog niske gustoće dobija se više metara po kilogramu. BAM odobrenje za primjenu za kiseonik.

Nije namjenjeno za
jako oksidirajuće medije.

Pronađeno rezultata:

Prikazane cijene su bez PDV-a.

Bitte Sachmerkmal auswählen, um Artikel nach Merkmalen zu sortieren.