Mjerač protoka

Differenzdruck-Durchflussmesser

Mjerač pritiska diferencijalnog protoka na razlike pritisaka na različitim presjecima, mjerenje brzine protoka fluida.

Kolben Ventilbauweise

Klip sa magnetom i povratnom oprugom, u zavisnosti od pritiska, upravlja bezdodirno podesivim kontaktima graničnih vrijednosti ili mjeračima sa kazaljkama. Klip sa magnetom miruje u sjedištu ventila kućišta i pokreće se u vertikalnom pravcu pomoću protočnog medija, pri čemu je pređeni put proporcionalan i linearan količini protoka.

Kolben Inlinebauweise

Klip sa magnetom i povratnom oprugom, u zavisnosti od pritiska, upravlja bezdodirno podesivim kontaktima graničnih vrijednosti ili mjeračima sa kazaljkama. Klip sa magnetom i povratnom oprugom kreće se u linearno oblikovanom tijelu i pokreće se pomoću protočnog medija u smjeru protoka, pri čemu je pređeni put klipa proporcionalan količini protoka.

Schwebekörper

Potisno tijelo se kreće u zavisnosti od protoka u jednoj konusnoj, transparentnoj cijevi i na osnovu svoje pozicije pokazuje količinu protoka na skaliranom kućištu

Paddel

Kretanje lopatice odnosno zaliska prenosi se magnetno, bez dodira na podesive kontakte i / ili mjerače.

Rotor, Turbine, Zahn- und Ovalrad

Medijum pogoni rotor, turbinu, zupčanik, ovalni zupčanik. Što je veći protok, to se brže okreću dijelovi. Brzina protoka je proporcionalna detektiranoj frekvenciji.

Kalorimetrisch, magnetisch induktiv, Vortex

Brzina protoka se mjeri ili preko diferencije temperatura (kalorimetrijski), magnetnog polja (magnetno induktivno) ili pomoću jednog trobridnog tijela (Vortex) bez pokretnih unutrašnjih dijelova.