Kontrolnik protoka

Kontrolnok diferencijalnog pritiska sa otvorom

Kontrolnok diferencijalnog pritiska

Kolben Ventilbauweise

Klip sa magnetom i povratnom oprugom, u zavisnosti od pritiska, upravlja bezdodirno podesivim kontaktima graničnih vrijednosti ili mjeračima sa kazaljkama. Klip sa magnetom miruje u sjedištu ventila kućišta i pokreće se u vertikalnom pravcu pomoću protočnog medija, pri čemu je pređeni put proporcionalan i linearan količini protoka.

Kolben Inlinebauweise

Klip sa magnetom i povratnom oprugom, u zavisnosti od pritiska, upravlja bezdodirno podesivim kontaktima graničnih vrijednosti ili mjeračima sa kazaljkama. Klip sa magnetom i povratnom oprugom kreće se u linearno oblikovanom tijelu i pokreće se pomoću protočnog medija u smjeru protoka, pri čemu je pređeni put klipa proporcionalan količini protoka.

Paddel, Flappe

Pokret vesla odnosno jezička koje je zavisno od protoka prenosi se magnetno, bez dodira na podesive kontakte i / ili mjerače.

Kalorimetrisch, magnetisch induktiv, Vortex

Brzina protoka se mjeri ili preko diferencije temperatura (kalorimetrijski), magnetnog polja (magnetno induktivno) ili pomoću jednog trobridnog tijela (Vortex) bez pokretnih unutrašnjih dijelova.