Pokazivač protoka

 
        

Kolben Ventilbauweise

Klip sa magnetom i povratnom oprugom, u zavisnosti od pritiska, upravlja bezdodirno podesivim kontaktima graničnih vrijednosti ili mjeračima sa kazaljkama. Klip sa magnetom miruje u sjedištu ventila kućišta i pokreće se u vertikalnom pravcu pomoću protočnog medija, pri čemu je pređeni put proporcionalan i linearan količini protoka.

Kolben Inlinebauweise

Klip sa magnetom i povratnom oprugom, u zavisnosti od pritiska, upravlja bezdodirno podesivim kontaktima graničnih vrijednosti ili mjeračima sa kazaljkama. Klip sa magnetom i povratnom oprugom kreće se u linearno oblikovanom tijelu i pokreće se pomoću protočnog medija u smjeru protoka, pri čemu je pređeni put klipa proporcionalan količini protoka.

Schwebekörper

Potisno tijelo se kreće u zavisnosti od protoka u jednoj konusnoj, transparentnoj cijevi i na osnovu svoje pozicije pokazuje količinu protoka na skaliranom kućištu.

Rotor, Turbine, Zahn- u Ovalrad

Medijum pogoni rotor, turbinu, zupčanik, ovalni zupčanik. Što je veći protok, to se brže okreću dijelovi. Brzina protoka je proporcionalna detektiranoj frekvenciji.

Schauglas, Klappe, Kugel

Tečni medijum ulazi u optički pokazivač (staklenu posudu za kontrolu nivoa tečnosti) i tako se optički može kontrolisati kvalitet i konzistentnost medija.