Od PTFE/Aramid

2030

26M

Struktura materijala
Teadit zaptivna/brtvena šnjura (pakung) Tip 2030 proizvodi se komplikovanim pletenjem od DuPont Nomex konca (prediva), impregniran sa PTFE-disperzijom i tretiran sa internim mazivom bez silikona.

Karakteristike
Izuzetna mehanička čvrstoća Nomex prediva (konca) u sklopu sa visokokvalitetnom konstrukcijom rezultira jednim fleksibilnim pakungom (zaptivnom/brtvenom šnjurom) sa neuobičajenim mehaničkim i hemijskim svojstvima. Nizak koeficijent trenja u velikoj mjeri smanjuje trošenje (habanje) vretena i tako povećava životni vijek.

Područja primjene
Teadit 2030 može se primjenjivavi u svim vrstama pumpi, miksera. mješača, reaktora itd. i svoju primjenu nalazi u hemijskoj industriji, industriji papira, uređajima za prečišćavanje otpadnih voda i mnogim drugim. 

Primjena za medije
Pogodan za širok spektar medija u raznim procesima, npr. voda i otpadne vode, kanalizacijski mulj, para rastvarači, hemikalije kiseline i baze, kao i svugdje gdje je potrebna mehanički otporna, višenamjenska zaptivna/brtvena šnjura.

Prednosti
Zahvaljujući svojoj velikoj elastičnosti ova zaptivna/brtvena šnjura (pakung) se ugrađuje brzo i jednostavno. Zbog toga što zaptivna/brtvena šnjura (pakung) ostaje mekana i fleksibilna, može se curenje (nezaptivenost) fino podesiti na apsolutni minimum. Niski zahtjevi održavanja, jer je veoma rijetko potrebno podešavanje poklopca zaptivke/brtve.

Nije namjenjeno za
Jako koncentrisane kiseline i baze, alkalne metale, kiseonik.

Pronađeno rezultata:

Prikazane cijene su bez PDV-a.

Bitte Sachmerkmal auswählen, um Artikel nach Merkmalen zu sortieren.