Od PTFE

2007

72A

Karakteristike
Vitkost (elastičnost) i visoka hemijska otpornost, kao i ekstremno nizak koeficijent trenja  i dobra toplotna provodljivost PTFE/grafita (gPTFE-a) čine Tip 2007 jednim od najuniverzalnijih i najrasprostranjenijih zaptivki/brtvi za pumpe. FMPA i WRc odobrenja.

Područja primjene
Veoma univerzalno primjenjiva zaptivna /brtvena šnjura za pumpe, ali se isto tako može upotrebljavati za miksere, mješače, ventile, itd. Tip 2007 je posebno prikladan za primjenu u slučajevima gdje se istovremeno pojavljuju visoke brzine klizanja i visoke temperature - kod kojih zakazuju normalne PTFE-zaptivne/brtvene šnjure.

Primjena za medije
Može se bez razmišnjanja upotrebljavati za sve hemijske supstance - takođe i veoma agresivne. Jedini izuzetak: pogledati na dnu teksta.

Prednosti
Teadit Tip 2007 može - zbog svog širokog spektra primjene - uspješno zamijeniti mnoge druge zaptivne/brtvene šnjure i samim tim znatno smanjiti skladište  (zalihe) zaptivnih/brtvenih šnjura. Nizak koeficijent trenja i vitkost (elastičnost) Tipa 2007 sprječavaju oštećenja vratila. FMPA i WRc odobrenja za upotrebu u prehrambenoj industriji i kod vode za piće.


Nije namjenjeno za
Jako oksidirajuće medije kao Oleum, dimljivu (čistu) azotna kiselinu, carsku vodu (zlatotopku), gasoviti fluor, boje i lakove i kiseonik.

Pronađeno rezultata:

Prikazane cijene su bez PDV-a.

Bitte Sachmerkmal auswählen, um Artikel nach Merkmalen zu sortieren.