Kompleksna isporuka

Naša firma predlaže i projektira fleksibilan dovod energije, podataka i impulsa za pokretna postrojenja. Pogotovo kod postrojenja koja se kružno kreću (rotaciona kretanja) (npr. okretna postrojenja, specijalne okretaljke / karuseli,…), a do kojih je potrebno dovesti električne kablove, optičke kablove ili crijeva za tečne i gasovite medije. Hennlich d.o.o. Sarajevo je generalni zastupnik firme IGUS GmbH iz Kölna koja proizvođi plastične energetske lance.

Navedeni energetski lanci su se pokazali u praksi kao pouzdan proizvod koji osigurava sigurnost i funkcionalnost mašina kao i duogtrajnost svih vodova koji su smješteni u energetskom lancu. Zahvaljujući njihovoj visokoj mehaničkoj otpornosti, ovi energetski lanci se posebno primenjuju u težim uslovima rada kao što su prašnjavi pogoni za dopremanje uglja, elektrane, postrojenja za preradu, termo-elektrane, energetski pogoni, velika preduzeća, itd. Polazi se od karakteristika pogona, jer su naši kupci uglavnom firme sa kontinuiranim radom.

 

Nudimo kompletnu isporuku (što znači predlažemo rješenja postojeće situacije, dokumentaciju projekta, dostavu materijala i radove, uključujući demontažu prethodne tehnologij) kao i servis i kontrolu. Zavisno od zahtjeva aplikacije, dovod energije može se postaviti u metalne utore ili u puno kućište (potpuno zatvorene konstrukcije).

Sastavni dio našeg know-how-a je i patentirano povezivanje mašine i dovoda energije koji eliminiše prostorna odstupanja prilikom kretanja mašine. Druga mogućnost je instalacija elektronske zaštite energetskog dotoka od mehaničkog oštećenja okoline (lom itd.)

Uvjerite se u našim referencama u pouzdanost isporuke i korektnost naše firme.

Vrlo rado, umjesto Vas, rješavamo probleme koji Vam posao čine neugodnim i osiguravamo pouzdan rad Vaših mašina