Aplikacije

Naša firma realizira prijedloge i isporuke fleksibilnih dovoda do pokretnih mašina. Radi se o mašinama koje se kreću na šinama i za koje je potreban dovod jednog ili više električnih kabla, optičkog kabla, možda i po potrebi crijeva za tekuće ili gasovite medije.  
Hennlich Industrietechnik GmbH  dobavljač tehnologije plastičnih energetskih lanaca proizvođaća IGUS GmbH iz Kölna na Rajni.

Ti energetski lanci se u praksi dokazuju kao pouzdan proizvod i obezbjeđuju zaštitu mašine, funkcionalnost i dugi vijek trajanja svih dovoda koji se nalaze u energetskom lancu. Prvenstveno zahvaljujući svojoj mehaničkoj otpornosti energetski lanci se primjenjuju naročito u prašnjavim pogonima kao što su utovar uglja, elektrane, postrojenja za pripremu, termoelektrane, energetski sektori, velike tvornice itd. Iz pogonskog karaktera je vidljivo da su naši kupci prije svega firme sa pogonima koju su u stalnom radu.

Osim gore navedenih riješavamo i ne tako tipične aplikacije kao npr.:
• Dovod kablova na okruglim putanjama (okretna postrojenja, specijalne okretaljke itd.)
• Dovod kablova na vertikalnim putanjama (liftovi / dizala, manipulatori, pomicanje kabina itd.)
• Dovod kablova na kombiniranim putanjama u prostoru (manipulatori, roboti itd.)

i

Pružamo cjelokupnu isporuku, što znači, prijedlog riješenja postojeće situacije, projektnu dokumentaciju, isporuku materijala i rad uključujući demontažu prijašnje tehnologije, servis i reviziju.

Sastavni dio našeg know-how je i patentno spajanje mašine i dovod energije, koji eleiminira odstupanje prostora u trajektoriji kretanja mašine. Druga mogućnost je instalacija elektronske zaštite energetskih dovoda od mehaničkih oštećenja zahvaljujući vanjskom uticaju (pucanje itd).

Verificirajte u našim referencama pouzdanost isporuke i ispravnost naše firme.
Vrlo rado, umjesto Vas, rješavamo probleme koji Vam posao čine neugodnim i osiguravamo pouzdan rad Vaših mašina